Producten

SAVOURY
Meat seasonings

Onze meat seasonings zijn geschikt voor elk soort vlees, zoals biefstuk, hamburgers, worst of kipfilet. Ieder stukje vlees voorziet u van de smaak waar u naar op zoek bent: authentiek of juist vernieuwend, eenvoudig toepasbaar en met een perfecte uitstraling.

Dry marinades

Een droge marinade is een poedermengsel dat zich, wanneer aangebracht op het basisproduct, uitstekend hecht op de ondergrond en daardoor vloeibaar wordt. Het voegt smaak en kleur toe en is te gebruiken op vrijwel elk product: vlees, vis, gevogelte en aardappelproducten. Het resultaat is een perfecte glans op een uniek product.

Dry glazes & rubs

Dry glazes en rubs kunnen zowel op water- als op oliebasis ontwikkeld worden. Ze geven kleur en textuur aan het basisproduct, maar zorgen tevens voor het behoud van smaak, stabiliseren de kleur en houden het vocht vast. Hierdoor ontstaat een onweerstaanbaar product dat geschikt is voor vele toepassingen, zoals vers verpakken, stomen, grillen of bakken.

Bouillon powders

Bouillon powders fungeren als natuurlijke smaakversterkers voor soepen, stoofpotten, ovengerechten, sauzen, rijst- of pastagerechten en nog veel meer. Wij creëren voor u een smaakexplosie of juist die subtiliteit die perfect past bij het product.

Soup & gravy powders

Soup powders zorgen bij oplossing in water voor een heerlijke soep - traditioneel van smaak of juist zeer exclusief. Met een gravy powder ontstaat een smakelijke jus in welke smaak of dikte u maar wenst.

Basic sauce powders

Met deze mix voor een basissaus kunt u gemakkelijk uw eigen saus-assortiment ontwikkelen. Door het toevoegen van smaakcomponenten, zoals kruiden of aroma’s, kan een uitgebreide range aan sauzen gecreëerd worden. Uiteraard is de basis-sausmix ook geschikt voor het verrijken van de saus met verse ingrediënten.

Spices & herbs

Kruiden en specerijen zijn natuurlijke smaakmakers. Met onze oplossingen krijgt uw basisproduct een unieke smaak en kleur.. Onze kruiden en specerijen kunnen zowel in de kern van een product alsook buitenlaags worden verwerkt, in de vorm van marinades, seasonings, glazes of rubs.

Snack seasonings

Met snack seasonings geeft u smaak aan uw snackproducten. Van pasta's tot chips, van crackers tot salades - alles is mogelijk. We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends op smaakgebied en werken volledig op aanvraag van klanten.


COATINGS
Pre-dusts

Een pre-dust wordt meestal ingezet als eerste stap in het coatingproces, om de coating optimaal aan het product te laten hechten. Daarnaast kan een pre-dust ervoor zorgen dat de houdbaarheid, krokantheid en smaak verbeterd wordt, omdat smaakcomponenten uitstekend in een pre-dust verwerkt kunnen worden. Een pre-dust kan ook worden gebruikt als enkelvoudige coating.

Adhesion batters

De belangrijkste functie van een adhesion batter is de coating aan het basisproduct te laten hechten, zonder de structuur van de coating of het basisproduct te veranderen. Zowel op een gladde als onregelmatige ondergrond, zorgen adhesion batters voor een sterke fixatie en een optimale hechting.

Spicy batters

Of het nu om vlees, vis, gevogelte of een snack gaat, de juiste dosering maakt de smaakbeleving. Maak uw product extra smakelijk door een pikante toevoeging. Dit kan variëren van mild tot zeer scherp gekruid.

Tempura batters

Tempura batters zetten uit wanneer zij worden gemengd met water. De batters zijn speciaal ontwikkeld vanwege de luchtige structuur, die een verfijnde coating aan uw product geeft , met een optimaal resultaat bij het frituren. De kleur en smaak zijn volledig aan uw wensen aan te passen.

Nut coatings

Hoewel een naturel snackpinda of -noot zeer smakelijk kan zijn, zorgt een nut coating voor dat beetje extra waarmee u zich kunt onderscheiden. De gewenste textuur, smaak en krokantheid kunt u bereiken door een mix van diverse coatings.

Clear coatings

Ter voorkoming van kruimelverlies en olie-absorptie, maar voor behoud van krokantheid is een clear coating het aangewezen product. Een clear coating wordt voornamelijk gebruikt voor aardappelproducten, maar past ook bij vlees- of snackproducten.

Breadcrumbs

Een coating van breadcrumbs bepaalt de kleur, smaak, textuur en stabiliteit van het eindproduct. Bovendien worden de krokantheid, prijs en duurzaamheid hierdoor beïnvloed. Dit type coating van paneermeel kan van zeer fijn tot grof van structuur zijn. Met breadcrumbs zijn eindeloos veel toepassingen mogelijk.

Crumb mixes

Coatings in de vorm van crumbs zijn niet altijd afkomstig van broodproducten. Om opvallende, vernieuwende en unieke eindproducten te creëren, kunnen crumbs ook gecombineerd worden met aardappelen, mais, rijst of groente. De mogelijkheden zijn feitelijk eindeloos.

Breadings

Met deze combinatie van paneermeel en zetmeelsoorten in poedervorm worden extra krokantheid en structuur gecreëerd in uw eindproduct


FUNCTIONAL
Binding systems

Onze binding systems zijn bij uitstek geschikt om de beoogde textuur te bereiken van uw eindproduct. De afzonderlijke componenten van het basismateriaal worden gelijkmatig samengebonden wanneer het opnieuw gevormd of samengesteld is. Om dit doel te bereiken wordt vaak gebruikgemaakt van vet en/of water. Uiteraard dient er rekening gehouden te worden met de eigenschappen van het eindproduct bij de diverse toepassingen, eventuele uniformiteit en stabiliteit tijdens de bewaarperiode.

Injection & tumbling mixes

Deze functionele blends brengen uw vleesproduct naar een hoger niveau; zowel de vochtbinding als de malsheid wordt sterk verhoogd door uw product te injecteren met, of te wentelen in onze blends.

Meat tenderisers

Uw eindproduct blijft door toevoeging van deze blends na bereiding bijzonder mals en onderscheidt zich in smaak en uiterlijk.

Emulsifiers

Een emulsifier voegt olie en water samen. Zonder toevoeging van onze emulsifier is de oppervlaktespanning te groot om ze te mengen. De toepassing is zeer uitgebreid. Tevens wordt een emulsifier regelmatig gebruikt als vetvervanger.

Shelf life improvers

Deze blends in poedervorm geven u meer flexibiliteit als het aankomt op houdbaarheid van uw eindproduct, zonder inleveren van smaak, uiterlijk of textuur.

Drip loss reducers

Deze speciale blends hebben als doel het vochtverlies van uw vlees-, vis- of gevogelteproduct tot een minimum te beperken wanneer deze bewaard worden in de verpakking.

Clean label

Allergenen-, e-nummer- of glutenvrij of andere wensen? We zorgen in overleg met u altijd voor een passende oplossing.


GROENTE BLEND


Neem contact met ons op
Contact opnemen
Blijf op de hoogte